Šestá stage 2017

Peklo v Dole

19990566-1068566769942134-1867500606121043000-n.jpg Po 17. Červenec 2017, 23:25

Pohodový začátek šestého dne naší cesty se v závěru změnil v dramatickou zápletku - v jakýsi sobotní celovečerní film. Sice nemyslíme Titanic, ale nalezení noclehu ve vyprodaném kraji poblíž Saint-Amour částečně připomínalo detektivku.

Ráno jsme vyrazili po honosné snídani v Montbéliarde a ihned si užili francouzský mumraj na silnicích. Hned u třetí odbočky na nás čekala jízda po chodníku ve dva kilometry dlouhé jednosměrce plné aut. Následně si každý z nás plnými doušky užíval otlačení sedacích partií na záplatovaných silnicích. Nedá se říci, že bychom byli nějak více zhýčkaní z "parádních" silnic v ČR, ale nevalný stav některých komunikací ve Francii jsme pocítili naplno.

Úleva dorazila s blížící se špičkou kostela v Dole - spřáteleného města Tábora. Vedle 130km v nohách nás velmi potěšila i historická část města. Mají tam opravdu krásný kostel a naší pozornosti neunikl ani fakt, že Dole hostilo jednu z etap letošní Tour de France. Nádech předešlých dnů byl cítit na každém kroku a proto jsme se rozhodli, že přemluvíme jednoho ze zdejších baristů, stojícího ve dveřích, aby nám i přes polední pauzu uvařil těstoviny. Nechutnaly špatně - po čtyřech hodinách v sedle zbodneš cokoliv. Účet za tuto vymoženost už ale nikterak příjemný nebyl, naštěstí i tam šlo zaplatit kartou.

Po obědě jsme poněkud odvážně zvolili jízdu směrem k Lionu s tím, že si hotel najdeme na blind. Jak se blížila osmá hodina večerní a kilometry prolomily hranici 200, začala stoupat i určitá nervozita. Obsazenost v kraji je téměř stoprocentní a u třech dotázaných hotelů byla kapacita plná. Booking ani AirBnB již použít nešlo (s přibývajícím časem totiž mizí ubytování v okolí), a tak jsme se museli spolehnout na naši bezchybnou franzouzštinu :-)

Nakonec jsme ulovili usedlost, ve které je sice jen částečný komfort, ale dostatečně ochotná paní, která nás pohostila hovězím steakem velikosti Ontaria.

Posilnění a naprosto zdeformovaní usínáme kdesi v podhůří Doubs a Jury, abychom zítra dotáhli zbývajících cca 170km do Romans sur Izére, kde se potkáme s hrdinkou Ájou, která nás (jak doufáme) potěší nejen svou přítomností, ale i vozem :-) #skreditkou

Mapu trasy včetně profilu, tepů, rychlosti a wattů najdete na našem webu nebo na stravě:

https://www.strava.com/activities/108839306

 

Naše další články

Archív