2019 - 8. etapa #skreditkou na Tour

Zkusili jsme etapu Tour

-mg-6318-low.jpg Ne 15. Březen 2020, 14:13

“Nejedeme náhodou po dálnici?” “Nevim, ale když nepojedeš míň jak pade, tak nemusíme řešit.” No a tak jsme jeli a hnala nás obrovská radost ze splněné mise, i když jí chyběla ta pověstná třešnička v podobě Planche des Belles Filles.

Přiznejme si, že objet celou etapu v den jejího konání je vcelku nereálný cíl. V jeho splnění nám vedle francouzských Gerdermerie stálo hlavně počasí a to, že si po náročném dnu rádi trochu pospíme. Vyrazili jsme před devátou na lačno, po cestě nakoupili pár drobností na snídani a vydali se po trase šesté etapy Tour. Pod první vrchařskou prémií se spustil déšť a nám došlo, že to bude hodně na morál. Nahoru jsme se škrábali nekonečně dlouho, fanoušků podél trati přibývalo a déšť houstl. Po překonání horizontu a krátkém sjezdu následovala hned druhá prémie a to už pršelo i odspodu. Na vrcholu jsme pobrali vrchařské suvenýry a i přes mírný odpor policie se pustili dolů, kde nás po pár kilometrech nekompromisně svedli z trasy a my tak museli po cyklostezkách a vedlejších silnicích na třetí vrchařskou, kde čekal Marek s kamerou.

Všechno mokré, nic na převlečení, ale hromada reklamních triček, která vytvořila ideální základní zahřívací vrstvu. Takže jsme těch pár hodin čekání na peloton v klidu přežili. Cesta zpět na hotel pak byla opět raketová. Nějakou náhodou jsme se ocitli na silnici, co dost připomínala dálnici, ale foukalo do zad a nikdo na nás netroubil, takže jsme valili, co to šlo. Čtyřicet, padesát – furt šrot. Sjeli jsme až asi deset kilometrů před Mylhúzama a přišla nám zpráva od Marka, že vidí velký špatný a že je baterka v autě KO. Zachránil ho až starostlivý a ochotný domorodec, který si všiml v jak zoufalé situaci je a nabídl pomoc.

Vůbec nevadí, že jsme dneska nedorazili až do cíle etapy – náš cíl byl jinde, byl tady – na Tour de France, úplně kdekoliv a kdykoliv. Ujeli jsme celkem 1152 kilometrů za 8 dní, projeli 5 států, zažili sníh, déšť, silný vítr, zimu i tropické vedro. Jeli jsme po silnicích, cyklostezkách, po chodníku, štěrku, hlíně i po kamenech. Troubili na nás, nadávali nám, několikrát nám nedali přednost, ale také nás povzbuzovali, chválili a pomáhali nám – prožili jsme toho opravdu dost a z hlavy nám to už nikdo nedostane. #knezaplaceni #skreditkou

Strava: https://www.strava.com/activities/2523340937

 

Naše další články

Archív