11. ETAPA #skreditkou NA TOUR 2018

Le Grand Bornand už je za rohem

bornand.jpg Út 17. Červenec 2018, 21:12

Odkaz na záznam trasy: https://www.strava.com/activities/1708799937

Tak Tour asi radši nepojedu, na to nemám buňky – fakt dík mami, fakt dík tati. Třeba kdybych se narodil ve třech tisících nad mořem – hmm, proč jste si mě nepořídili někde v Alpách nebo v Columbii? Co by Vám to udělalo? Proč mám dva metry a širokej vršek těla, noo? Kdybych vypadal jako desetiletý dítě a měl ramena jak sešlapanej rejč, hned bych jezdil do kopce a proti větru rychlejc. Ale asi Vám to odpustim, vono to do těch kopců bolí jak kráva.

Vyráželi jsme do poslední etapy, po 120 tam prej budem, říkal Tom. Profil vypadal slibně, jen jeden brdek s nastoupanou tisícovkou a sjezd až k Le Grand Bornand, kde končí 10. etapa Le Tour. Jenže jak to bývá dobrým zvykem, naše plány vzaly za své. Defekt na 40. kilometru, vedro, protivítr…no a pak jsme dojeli do města Pussy, což je samo o sobě dost na p*ču. Šedesát do cíle začalo brutálně funět proti, jako přes kopírák s loňským rokem, kdy jsme kvůli protivětru nestihli dojezd závodníků o 15 minut. To zas bude peklo. K tomu ještě začalo to zmiňované stoupání, které bylo naštěstí tříhvězdičkové. Tři hvězdy značí mírný profil, malý provoz a kašnu v půlce cesty na vrchol. Čtvrtá hvězdy by byla za stánek s pivem a pátá pak za běsnící baskitské fanoušky podél celého výjezdu – ti jsou totiž považováni za ty nejvášnivější.

Po sjezdu jsme chvilku kufrovali, hladověli a málem stoupali na další dvoutisícovku. Nakonec jsme stekli do údolí a čekalo nás jen deset kilometrů mírně nakloněné roviny, na jejímž konci už čekaly holky s autem plným energie. Celou dobu s námi závodili další fanoušci, kteří nás chybně považovali za lacinou kořist - Ondra jel ale likvidační stabilní tempo.

Za posledním horizontem to začalo. Stáli jsme metr od trati, v poslední zatáčce etapy, od které to měl budoucí vítěz do cíle coby kamenem dohodil. Na velkou, ze sedla a vychutnat si řev natěšeného publika. Poznalo nás několik skupin českých fanoušků a tak čas rychle letěl…tak rychle, že za moment kolem prolétl i vítěz etapy Julian Alaphilippe. Tady nám to došlo – zvládli jsme to už potřetí. Dojeli jsme na Tour de France a odteď už budou v hlavních rolích jiní. My si to jen naplno a zaslouženě užijeme.

 

Naše další články

Archív