2019 - 7. etapa #skreditkou na Tour

Potáhli jsme Brailsforda

-mg-6175-low.jpg Ne 15. Březen 2020, 14:09

Ještě teď mám z toho husinu. Po tisícovce kilometrů jsme dorazili do Colmaru, kde finišovala 5. etapa Tour de France a začala nám druhá část dobrodružství. Byl to opět neuvěřitelnej zážitek s překvapivou dohrou, kterou bychom si ani ve snu nenaplánovali. Ráno jsme řešili spoustu pracovních a osobních věcí a tak jsme z Německa za krásného počasí vyjeli až kolem půl dvanácté. Prakticky celou cestu z kopce a občas po větru. Na 60. kilometru jsme přejeli hranice do Francie a v Colmaru zabrali super flek 250 metrů od cíle, kde o pár hodin později Peter Sagan slavil hulkovským gestem své vítězství.

Dneska spíme v Mylhúzách, odkud startuje zítřejší 6. etapa. Město leží cca 50 km jižně od Colmaru a dostat se sem byl úkol, který nás čekal po fandění v cílovém prostoru. Po 3 hodinách na kole, stejné porci na nohou pod slunečním grilem a loktování se s nervózní madam o místo u bariéry, to dle papírových předpokladů nebyl zrovna must have zážitek. Od rána jsme pořádně nejedli a tak jsem hned po deseti kilometrech zavelel k zastávce na cukřík. Vítr foukal vcelku příznivě a na tachometru tak blikaly slušný čísla. Po chvilce jsme ale špatně zabočili na kruháči a v protisměru se míjeli s borcem v týmovém dresu Ineos – tady v tom jezdí každej, ale tenhle týpek byl vyladěnej až podezřele dokonale. „Byl to real Ineos nebo fake?“ zeptal jsem se Toma, který ho míjel zblízka. „Hele nevim, jede skoro pade…ale to je jedno, teď ho prostě dojedeme.“ Tak jsme jeli a dojeli. Na dresu mu svítilo příjmení Brailsford a mně bylo všechno hned jasný. Generální ředitel týmu Ineos, co si po práci vyjel na švih. Prohodili jsme pár cyklo-zdvořilostních frází a už jsme to v lajně valili za big bossem.

V navigaci máme občas mezery, ale tentokrát zafungovala bravurně – ukázalo se, že ani sir Brailsford neví přesně, kudy do Mylhúz a tak byl Tom v permanenci a já zas v tu chvíli ordinoval na špici. Na semaforech a cyklostezkách jsme stihli probrat naší cestu a plány, jeho tipy na vítěze, tréninky a závody. Nakonec nás pozval k nim na hotel, na který ho mezitím navedl jeho kolega přes whatsapp. Dostali jsme týmové dárky a cvakli společné selfie. K nám na hotel to už bylo jen kousek, během kterého jsme ještě vstřebávali, co se vlastně stalo. Už vím, jak se asi cítí desetiletá fanynka na koncertu Justina Biebera. Z tohodle budeme žít ještě dlouho.

https://www.strava.com/activities/2521055184

#skreditkou #knezaplaceni

 

Naše další články

Archív