8. ETAPA #skreditkou NA TOUR 2018

Tak pohoda se překvapivě nekoná.

lago-lugano.jpg So 14. Červenec 2018, 21:12

Odkaz na záznam trasy: https://www.strava.com/activities/1702195060

Ježiš, tak to byla teda pohoda, až mi z toho slezly nehty. Hnus fialovej, velebnosti – motání se kolem jezer a ploužení po cyklostezkách celej den ve třiceti stupních a proti větru. Vyjeli jsme od Lago di Como a čekaly nás ještě dvě okružní túry podél jezer, plus teda to Coma...teda Como, okolo kterýho jsme se plazili už včera při dojezdu. Pohy udělal ke snídani vajíčka, takže energetickej přísun už druhej den v profi standardu.

Letos jsme poprvé zavítali do Švýcarska, to je země, do který moc nechceš – všechno je tu totiž nechutně drahý. Třeba jedno mega dat vyjde na 250 korun…to je pro představu 250 tisíc za měsíc při spotřebě jednoho giga…tedy běžné součásti balíčku s českými tarify. Stovka za třetinku piva taky pohodička. Ondra si tu ale potřeboval nabít baterku od Di2, která včera vypověděla službu, takže jsme se zdrželi déle, než by bylo běžně nutné…ale viděli jsme díky tomu kolo Vincenza Nibaliho a dali si dvě malý píva. Jo a já si koupil nový brzdový špalky…třeba to pomůže do sjezdů, i když o tom při své neschopnosti dost pochybuju. Kreditku Mastercard od Hello bank ČR tu brali všema deseti…ještě aby ne.

Proti větru, nekonečný pobřeží, bolavá prdel a propršený dojezd do cíle etapy, to byl zbytek dne, kterej se zlatým písmem do dějin S kreditkou na Tour určitě nezapíše. Na pokoji sušíme úplně všechno, naštěstí jsou Sport Arsenal brašny totálně nepromokavý a vodotěsný, obsah zůstal úplně suchý. Vyškrábat se od jezera těch 500 vejškovejch byl ale hroznej boj…nad náma to bouřilo, průtrž mračen a silný vítr. Osm kilometrů na mokru, s hladem, žízní a nakumulovanou únavou po více než 1050 km. Pohoda se nekonala, snad devátá etapa překvapí. Jdu si namasírovat nohy sprchovým gelem…

 

Naše další články

Archív