2019 - 3. etapa #skreditkou na Tour

222 km proti větru

hlad.jpg Ne 15. Březen 2020, 14:01

O tejhle etapě budem vyprávět vnoučatům. Ráno se stal zázrak, vyrazili jsme už v deset…a hned na první křižovatce jsme zabloudili. No a tak to bylo zase celej den – štěrk, kameny, tráva, všechno na bikemap.net značený jako „paved road“ tedy zpevněná silnice. Protože jsme měli v plánu cca 199, byl to docela problém. Já jsem pak utrpěl vítězství, když se mi až na 170km podařilo Toma přesvědčit, že pojedeme raději po hlavní, než bloudit po cyklostezkách, který většinou končej zmiňovanou katastrofou.

Ale pěkně popořádku. Celej den jsme jeli proti větru a chtěli jsme dojet až pod Zugspitze. Bylo šílený vedro, a když o tom zpětně přemýšlím, vypil jsem asi 1,6 litrů vody každou hodinu během prvních 5 hodin, další dvě hodiny se ochladilo a stačilo 1,6 litrů (dva bidony), litr coly a poslední hodinku jsem pojistil redbullem. Dalo to celkem 222 km, 1950 m nastoupáno a těsně pod 8 hodin. Na 120. km jsme plánovali zastávku na oběd, předtím jsme ale přibrzdili u štábu a natáčeli pár záběrů do dokumentu. Měli jsme toho oba dost, a tak jsme seděli na asfaltu, kola hozený ve škarpě, vedle zaparkovaný auto a lidi projíždějící kolem tak pojali podezření, že se něco stalo. Tři skupinky cyklistů jsme pak ujišťovali, že jsme nebourali, že takhle vypadáme, když jsme úplně prošitý.

Obědové klobásky nám moc nesedly a hlavně mi chyběl cukřík - tak na mě dolehla totální krizovka. Tom ale jel jak k ohni a v kopci mě hrubě vorval. Po chvilce jsme ale pořídili dvoulitrovku koly a já tam poslal půlku lahve a snickersku, kterou jsem pro rozbitej žaludek ani nedojed. To, co následovalo pak, byla úplně jiná pohádka - totální demonstrace odolnosti organismu. Až teda na 190., kdy mi Tom opatrně nahlásil, že nás čeká ještě 35 na ubytování. Mapy nebyly třeba, stačil můj prosolenej dres.

V hotelu jsme pak řešili komplikaci s rozdílem mezi počtem osob v rezervačním systému a v notifikaci, kterou z něj hotel dostal – vše jsme nakonec vyřešili díky léty osvědčené asertivní strategii. Divim se, že jsem ještě neupad do komatu, asi to na mě lehne, až odezní redbull.

#skreditkou

 

Naše další články

Archív