Zastav se a nepřežiješ!

Pomrzlý Col du Galibier

galibier.jpg Čt 20. Červenec 2017, 23:25

Vítejte v reality show se stejnojmenným názvem.

Přesně takhle si připadal Tom - vstát, najíst, nazout tretry a jet. Ondra říká: "Bude to po větru", Fil trvdil, že po rovině, Zikymu to je jedno, protože má nesmrtelný nohy. Vždycky to je tak, že jedem totál proti větru, v kopcích, jsme na kaši a dojíždíme do cíle pozdě večer. Chce to voraz, jinak fakt zařvem na vyčerpání

Takže co dál?
Při dalším ranním budíčku, který opět přišel znenadání jak rána palicí po hlavě, jsme se shodli na tom, že vynecháme návštěvu vrcholu Alpe de Huez, který jsme původně měli poctít návštěvou. Poslední dobou nám moc nešly odhady vzdáleností a ani časů, tak jsme nechtěli promarnit šanci zafandit našim reprezentujícím klukům na Col du Galibier.

Brzy nám bylo jasné, že přímá trasa na Galibier bude to jedinné co se dá skutečně stihnout.
Ten kopec se nedá popsat slovy. Jeli jsme ho v protisměru etapy, podobně jako velká část fanoušků. Strhlo nás to! Na vrchol jsme dorazili každý sám. Emoce začaly působit a občas se hlavou prohnala myšlenka, že jednou to stačí a že závodníkům rozhodně není co závidět. My jedeme osmou etapu, máme přes 1300km v nohách a představa, že musíme ještě závodit (a to v takových horách), nám kradla úsměv na rtech, ale zároveň produkovala pozitivní pocity z možností být u toho a mít tu možnost vyzkoušet si výjezd na vlastní kůži s atmosférou "Grand Boucle".

Tour je fascinující, je neskutečná, náročná, je emotivní, ale rádi ji necháme těm nejostřejším klukům. Každý, kdo tu šlápne do pedálů, musí smeknout před tím, co "hoši" dokážou.

Jak jsme stoupali, tak se přibývající výškou postupně kazilo i počasí. To nám uplně nesedlo, neboť jsme po včerejší výhni počítali maximálně s mráčkem. Opak byl pravdou. Mordor byl na obzoru a čekání na grandiózní konvoj se měnil v pohádku o zmrzlém království. Toužebně očekávaný cirkus doprovázející závodníky nás ale pěkně zahřál...zvlášť škodovácká dodávka rozhazující trička. Vřava zaplněného vrchu byla za doprovodu burácejících diváků nádherná. Atmosféra, která strhne každého. Emoce se ještě více zesílí, když pak máme možnost zafandit našim klukům - Ondrovi Cinkovi, Štybymu, Romanovi. To se pak našinec cítí ve svém živlu.

Naprosto spokojení, byť zmrzlí jak na cyklokrose, jsme se spustili dolů z Galibieru k autu, které nás sveze do dalšího ubytování poblíž zítřejší etapy na Col du Izoard. Zítra zas, jen přibalíme kožichy.

#skreditkou #hellobank

 

Naše další články

Archív